Brat ubijene S.A. i dalje u teškom stanju

Radiosarajevo.ba
Brat ubijene S.A. i dalje u teškom stanju

Samed A. kojeg je Rasim Pljevljak, službenik SIPA-e, ranio u subotu navečer, a pošto je ubio njegovu sestru Sadetu A. i dalje je u veoma teškom stanju. Potvrdila je ovo za Radiosarajevo.ba Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu .

"Pacijent je operisan i nema nikakvih promjena. Pluća koja su najviše  stradala, nikako da krenu na bolje", kazala je Jandrićeva za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo,S.A. je upucan kada je u subotu navečer došao da brani svoju sestru Sadetu koja se u tom trenutku raspravljala sa Pljevljakom.

Naime, Pljevljak je tada došao pred zgradu Sadete A. sa kojom je ranije bio u vezi te je nakon kratke prepirke ubio iz pištolja, a potom upucao i njenog brata koji seprije cijelog događaja nalazio u obližnjem kafiću.

Neko mu je rekao da njegova sestra ima problema te je požurio da joj pomogne. Međutim, već je bilo kasno.  Sadeta A. je ostala mrtva na mjestu, a Pljevljak je pucao i u njenog brata ranivši ga u grudni koš. Ipak, njen brat je preživio te je smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Navodno,Sadeta i Pljevljak su ranije bili u vezi te je Pljevljak svojoj bivšoj djevojci dugovao novac. Navodno su se  zbog toga i raspravljali nekoliko dana ranije na pijaci na Ciglanama gdje je Sadeta imala svoj box.  

Nakon ubistva Pljevljak, inače specijalac SIPA-e, pobjegao je te su angažovane jake policijske snage u potrazi za njim. Navodno, lociran je uz pomoć signala njegovog mobitela ali kada ga je policija opkolila na sarajevskom izletištu Stojčevac, on se ubio iz pištolja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak