Bombaš iz Banje Luke predat Okružnom tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Bombaš iz Banje Luke predat Okružnom tužilaštvu

Željko Stevanović (1965.), koji je protekle noći uhapšen zbog ubistva vozača autobusa iz Banje Luke Bore Topoća (1961.), sproveden je večeras u 19.00 sati u Okružno tužilaštvo Banja Luka radi ispitivanja, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica ovog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Tužilaštvu je, nakon obavljene kriminalističke obrade, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka dostavljen izvještaj protiv Stevanovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

On je 13.marta, oko 10.45 sati, na autobuskom stajalištu, u autobus „Autoprevoza“ broj 2, koji je saobraćao na liniji Banja Luka (centar)-Trn, bacio eksplozivnu napravu te je tom prilikom smrtno nastradao vozač autobusa Boro Boro Topić, a dvije osobe su zadobile tjelesne povrede.

Nakon ispitivanja u nastavku postupka istrage, postupajući tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak