Bez vozačke 'nakupio' dug od 3.660 KM zbog neplaćanja kazni

Radiosarajevo.ba
Bez vozačke 'nakupio' dug od 3.660 KM zbog neplaćanja kazni
Proteklog vikenda, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, iz saobraćaja isključili A.A. iz Sarajeva.

Nezvanično, radi se o Artanu Amzariju.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a, policajci su utvrdili da je ova osoba bez položenog vozačkog ispita upravljala putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 6”, reg. oznake E72-K-026, vlasništvo A.R.

„Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje) počinio ukupno 27 prekršaja i u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  3.660,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od A.A. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponovano do okončanja prekršajnog postupka na parking prostoru Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, do okončanja postupka“, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak