Banja Luka: Sin optužen zbog podstrekivanja na ubistvo oca

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Sin optužen zbog podstrekivanja na ubistvo oca

Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je 14. marta optužnicu protiv Roberta Stijakovića (1988.) zbog sumnje da je podstrekivao Danijela Dujića (1988.) iz Kočićeva, u općini Gradiška, da ubije njegovog oca Radovana  

Kako nam je potvrdila Maja Đaković Vidović, portpaol Okružnog tužilašva  u Banjoj Luci, optužnica protiv Roberta Stijakovića podignuta je zbog krivičnog djela podstrekivanje na krivično djelo teško ubistvo, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a protiv Danijela Dujića zbog krivičnog djela teško ubistvo, potvrđeno je danas iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Podsjećanja radi, Radovana Stijakovića je 22. januara ove godine ubio Danijel Dujić, drug njegovog sina Roberta Stijakovića.

Motiv ubistva je koristoljublje, utvrdila je policija.

Dujić je u vrijeme izvršenja ovog krivičnog djela došao do kuće Stijakovića i kroz prozor, iz automatske puške pucao u Radovana nanijevši mu više prostrelnih i ustrelnih rana od kojih je preminuo. 

Policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija vlasništva osumnjičenih te tom prilikom je pronađeno 10 pušaka i tri pištolja različitog kalibra i oko 500 komada municije. 

Radovan Stijaković je bio vlasnik kafića Kazablanka i dugo godina je radio u Njemačkoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak