Akcija Bella u Sarajevu: Uhapšen muškarac (35), zaplijenjeni spid, hašiš i marihuana

0
Radiosarajevo.ba
Akcija Bella u Sarajevu: Uhapšen muškarac (35), zaplijenjeni spid, hašiš i marihuana

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli su akciju kodnog naziva "Bella" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama. 

Prilikom pretresa stana i pratećih objekata na području općine Novi Grad koje osumnjičeni koristi, pronađeno je i oduzeto: 47 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 29 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, 15 PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Slobode je lišen 35-godišnji muškarac F.O. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH).

Povećan broj hitnih intervencija zbog velikih vrućina u ovom gradu u BiH

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak