Ajša Ramić ponovo privođena: Prijetila sudskom policajcu

2
Radiosarajevo.ba
Ajša Ramić ponovo privođena: Prijetila sudskom policajcu

Visočanka Ajša Ramić ponovo je završila u policiji, a ovoga puta je, kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, privođena zbog verbalnog napada na sudskog policajca u Opštinskom sudu u Visokom.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić potvrdio je u četvrtak, 17. oktobra, da je  osoba incijala A. R. uhapšena u utorak, 15. oktobra.

“Dana 15. 10. 2024. godine, u 11.30 sati, u prostorijama Općinskog suda u Visokom, od strane lica A. R. (31) iz Visokog počinjeno je krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti“, prema službeniku sudske policije. Lice A. R. je sprovedeno u prostorije Policijske stanice Visoko gdje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca”, kazao je Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK za portal Radiosarajevo.ba.

Adil Kulenović: 'Christian Schmidt predstavlja sunovrat Europe. Tražimo novog visokog predstavnika'

Ajša Ramić je nakon kriminalističke obrade puštena iz policijskih prostorija.

Podsjetimo, nakon šest mjeseci početkom 2024. godine iz pritvora je puštena Ajša Ramić, koja je uhapšene u sklopu akcije “Tin”.

Ramić je osumnjičena za trgovinu ljudima, protupravno oduzimanje slobode i iznudu, a slučaj se povezuje s podvođenjem djevojke iz Mostara u jednom stanu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak