Zvornik: Uhapšen višestruki ubica sa Interpolove potjernice

Radiosarajevo.ba
Zvornik: Uhapšen višestruki ubica sa Interpolove potjernice

Policija u Zvorniku uhapsila je Dalibora Bodirogića (31) za kojim je zbog više ubistava raspisana Centralna potjernica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS), Međunarodna Interpolova potjernica Njemačke Wisbaden i Centralna potjernica Interpola Beograd, javlja Fena.

Za navedenom osobom od 2002.  raspisana je Centralna potjernica od MUPRS-a, a po zahtjevu Policijske stanice Osmaci, zbog postojanja osnova sumnje da je D.B. izvršilac krivičnog djela ubistvo Lj.D. iz Rakinog Brda, općina Osmaci, potvrđeno je danas iz CJB Bijeljina uz navođenje inicijala uhapšenog.

U toku kriminalističke obrade D.B. je policijskim službenicima priznao da je u  aprilu 2002.  izvršio  ubistvo, kao i da je i isto krivično djelo izvršio i u Njemačkoj, dok je ubistvo u pokušaju, izvršio u mjestu Banja Koviljača, Republika Srbija.

Izvršenim provjerama od policijskih službenika, te uvidom u registar potraga utvrđeno je, da je za navdenom osobom raspisana Međunarodna Interpolova potjernica Njemačke Wisbaden za krivično djelo ubistvo i Centralna potjernica od  Interpola Beograd za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

O svemu tome je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini. 

Uhapšeni će danas uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo biti predat u nadležnost i na  postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak