Zvornik: Kolektivno obrezivanje 150 dječaka

Radiosarajevo.ba
Zvornik: Kolektivno obrezivanje 150 dječaka

U selu Lipnja kod Zvornika danas je organizovan događaj tokom kojeg je obrezano 150 dječaka. Svečani program, povodom današnjeg događaja organizovalo je Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar iz Sarajeva.

U kolektivnom obrezivanju učestvovali su dječaci uzrasta od 1 godine, pa sve do mladića starih 21 godinu, javlja agencija Anadolija. 

Zamjenik načelnika općine Odunpazari Mehmet Kepez je, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao da su sretni što su podržali ovaj događaj. "Nama je veoma drago što smo dio ovog projekta i smatram da će nas ovakvi projekti, kao narode, više povezati. Mi kao općina i kao udruženje medresanata bit ćemo otvoreni za ovakve projekte i uvijek ćemo ih podržati", rekao je Kemez.

Predsjednica udruženja Istanbul edukaciono-kulturni centar Fejza Šehbajraktarević kazala je da je današnji program prvi dio projekta te da će sutra u Kaknju biti organizovan svečani program za još 150 djece.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak