Zoran Milanović u posjeti BiH

Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović u posjeti BiH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovat će u danas u dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, a u okviru koje će posjetiti Sarajevo, Vitez, Široki Brijeg i Mostar.
 
Milanović će se danas u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i rukovodstvom Parlamenta BiH. Na platou ispred zgrade institucija BiH bit će mu upriličen svečani doček, nakon čega će biti održan susret delegacija BiH i Hrvatske.
 
Hrvatski premijer će tokom boravka u BiH posjetiti i ustanove koje je finansirala hrvatska vlada, akademije, samostane i preduzeća.
 
Tako će u Vitezu održati sastanak s predstavnicima vlasti Srednjobosanskog kantona i hrvatskim predstavnicima iz tog kantona u Vijeću ministara BiH i Parlamentu Federacije BiH, kao i s privrednicima i predstavnicima lokalne vlasti.
 
Posjeta Širokom Brijegu planirana je za utorak kada će se Milanović sastati s predstavnicima i privrednicima Zapadnohercegovačkog kantona i općine Široki Brijeg, nakon čega će uslijediti posjeta Mostaru, gdje će biti održan sastanak s predstavnicima Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grada Mostara.
 
Nakon šetnje starim gradom i posjete Starom mostu, bit će upriličena i posjeta Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, te Sveučilištu u Mostaru, gdje će se Milanović susresti s rektorom i senatom Sveučilišta, te održati izlaganje o temi Hrvatska pred ulaskom u Evropsku uniju.

U poslijepodnevnim satima bit će organiziran sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u Generalnom konzulatu RH.

Zanimljivo je da se Milanović tokom ove posjete neće sastati sa predstavnicima SDP-a Bosne i Hercegovine.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak