Živinice: Pucnjem iz lovačke puške ubio komšiju

Radiosarajevo.ba
Živinice: Pucnjem iz lovačke puške ubio komšiju

Jedna osoba smrtno je stradala, a jedna povrijeđena usljed svađe i tuče više osoba danas oko 14.30 sati u selu Turkovići u općini Živinice.

A.S., star 39 godina, ubio je iz lovačke puške njegovog komšiju Džemu Mušanovića (57), saznaje Tuzlanski info poftal u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Otac osumnjičenog je povrijeđen u tuči koja je prethodila ubistvu. Prebačen je u bolnicu u Tuzlu a ljekari se još nisu izjasnili o stepenu njegovih povreda.

"Osoba inicijala A.S. je lišena slobode zbog sumnje da je iz lovačke puške usmrtila osobu inicijala Dž.M. Uhapšeni je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti proslijeđen Tužilaštvu", izjavio je za Tuzlanski info portal glasnogovornik kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova Izudin Šarić.

O slučaju je upoznat kantonalni tužilac, dok su uviđaj na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a TK.

"Tužilac je izdao naredbu zaobdukciju tijela stradalog, kao i vađenje krvi i urina od osumnjičenog", kazao je glasnogovornik kantonalnog tužilaštva Admir Arnautović.

Istraga je u toku, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak