Zeničani se oprostili od sestara Prusac

Radiosarajevo.ba
Zeničani se oprostili od sestara Prusac

Tužan dan za Zeničane, ali i sve Bosance i Hercegovce, koji su se u poslijepodnevnim satima, na groblju Prašnice, oprostili od sestara Prusac, djevojčica čiji su životi prerano prekinuti.

Više od hiljadu građana prisustvovalo je sahrani sestara N.P. (7) i E.P. (17) na koje je 15. marta hicima iz puške, iz za sada nepoznatih razloga, pucao njihov otac Emil Prusac, a potom izvršio samoubistvo.

Djevojčicama su se, nakon stravičnog događaja, u zeničkoj bolnici ljekari borili za život, ali nažalost, obje su ovu bitku izgubile. Starija sestra preminula je u nedjelju, a jučer je stigla još jedna tužna vijes. Vijest o smrti sedmogodišnje djevojčice.

Posljednjem ispraćaju djevojčica prisustvovala je i njihova majka Lejla, a prigodnim riječima od djevojčica su se oprostili don Anto Ledić, direktor Katoličkog školskog centra Sveti Pavao koji su djevojčice pohađale. U amfiteatru KŠC Sv. Pavao održana je i komemoracija kojoj su osim školskih drugara i razrednih starješina prisustvovali i zvaničnici Općine Zenica i Zeničko-dobojskog kantona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak