Željko Vulić pušten da se brani sa slobode

Radiosarajevo.ba
Željko Vulić pušten da se brani sa slobode

Željko Vulić pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci, javlja Fena.

U tom tužilaštvu je potvrđeno da je Vulić dao izjavu, a nakon što je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka Okružnom tužilaštvu dostavljen izvještaj protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Ovaj predmet bit će vođen u redovnoj proceduri krivičnog postupka.

Vulić je prethodno otpušten iz Klinke za psihijatriju u Banjoj Luci i policijskim automobilom prebačen u Okružno tužilaštvo Banja Luka na ispitivanje.

Prije Vulićevog otpuštanja iz bolnice, opozicija iz Banje Luke posjetila je njegovu porodicu te im dala podršku. Opozicija tvrdi da je novi pristupni put, koji je dat na korištenje Vulićima, nakon što im je oduzet onaj koji su koristili godinama, nelegalan i da nije izrađen po predviđenim standardima.

"Slučaj Vulić ne treba politizirarti, nego ispitati, kao i to da li je izgradanja poslovnog odbjekta Grand trade, u neposrednoj blizini ove porodice, legalna", rekao je odbornik SDS-a u Skupštini grada Banja Luka Davor Šešić.

Pita i da li je do hapšenja Vulića, 26.jula, uopšte trebalo doći te da krivce za sve što se dešavalo treba tražiti na drugoj strani.

"Ovdje je na snazi pravo jačega i jedini argument koji koristi aktuelna vlast je sila i moć", rekao je on.

I odbornik NDS-a Milenko Jaćimović, koji je inžinjer saobraćaja, ističe da novi pristupni put Vulićima, zbog kojeg je 26.jula intervenirala policija na zahtjev Grada, a sve se završilo sukobom, privođenjem Vulića i povredom jednog policajca, i nije pristupni put, već staza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak