Željeznice RS-a ponovo u štrajku!

Radiosarajevo.ba
Željeznice RS-a ponovo u štrajku!

Mašinovođe zaposlene u "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) neće voziti dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, rekao je Srni njihov predstavnik Radenko Marić.

Šest predstavnika mašinovođa koji su se iz svih krajeva RS-a jutros okupili u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila razgovarali su danas sa generalnim direktorom ŽRS
Draganom Savanovićem, tražeći od njega da im bude izmirena razlika u primanjima koju stručnom terminologijom nazivaju kilometar.

"
Riječ je o razlici od 1,40 kilometara za raniji period i nastavku primjene stare tarife kilometra u iznosu 2,40 kilometara. U upravi su nam rekli da nemaju novca za ove namjene tako da nećemo voziti do ispunjenja naših uslova", rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, mašinovođe su trenutno okupljene u dobojskoj radionici za održavanje šinskih vozila i svakog trenutka ih dolazi sve više.


"
Kolege koje završe smjenu odmah dolaze u radionicu gdje smo okupljeni. Sve mašinovođe su potpisale ovaj zahtjev i po dolasku posljednjih kolega više neće biti saobraćaja na prugama RS-a", poručio je Marić.

Prema nezvaničnim informacijama, već u 19.00 sati može se očekivati potpuna obustava saobraćaja.


Novinari nisu bili u mogućnosti da dobiju izjavu predstavnika uprave "Željeznica", jer im je za vrijeme održavanja sastanka mašinovođa sa generalnim direktorom ulazak u zgradu bio zabranjen.


Istovremeno, portparol željezničkog operatera RS-a
Milanka Stamenić nedostupna je na oba kontakt broja.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak