Željeznice FBiH organizuju besplatan prijevoz na kolektivnu dženazu žrtvama u Jablanici

0
Radiosarajevo.ba
Željeznice FBiH organizuju besplatan prijevoz na kolektivnu dženazu žrtvama u Jablanici

Obavještavaju se zainteresovani koji planiraju dolazak na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su pogodile općinu Jablanica u noći sa 3. oktobra na 4. oktobar, da će na području općine Jablanica na dan 15. oktobar 2024. godine (utorak), biti na snazi poseban režim saobraćaja, navodi se u saopćenju Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu saobraćaj na putu M-17, Mostar-Jablanica će biti pušten u periodu od 13:00 do 17:00 sati, s naglaskom na propuštanje isključivo vozila za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu.

Također, za prijevoz zainteresovanih na klanjanje kolektivne dženaze, Željeznice Federacije BiH organizuju poseban besplatan prijevoz vozom na dan 15. oktobar 2024. godine. 

Bruno D'Amicis: Priča o Neretvi. Ili, kako ubiti božicu

Polazak voza je iz stanice Sarajevu u 11:00 sati sa zaustavljanjem (Alipašin Most 11:06, Ilidža 11:12, Blažuj 11:21, Binježevo 11:26, Hadžići 11:31, Pazarić 11:38, Konjic 12:33). 

Dolazak u Jablanicu planiran je u 12:56 sati, a povratak voza iz Jablanice planiran je u 17:00 sati.

"Molimo sve građane da dolaze organizovano, te da svoja vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa.

Molimo sve za razumijevanje, da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te da postupaju u skladu s uputstvima policijskih službenika i redare - navodi se u saopćenju.

Klanjanje kolektivne dženaze planirano je 15. oktobra 2024. godine godine (utorak) u 14:00 sati na gradskom haremu Jasen, a ukop žrtava na mjesnim mezarjima u Donjoj Jablanici i naseljima Djevor i Zlate.

Više o poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak