‘Zelenašu’ iz Gradiške oduzeta vozila vrijedna 140.000 KM

Radiosarajevo.ba
‘Zelenašu’ iz Gradiške oduzeta vozila vrijedna 140.000 KM

Policija Republike Srpske (RS) privremeno je oduzela dva vozila vrijednosti od oko 140.000 KM, tokom finansijske istrage o Milanu Vujičić iz Gradiške, koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo "zelanaštvo".

Osumnjičeni je navodno jedan od četvorice "zelenaša“ iz Banje Luke, Gradiške i Prijedora, koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Sova“, a sumnjiče se da su počinili više krivičnih djela "zelenaštvo“, na štetu većeg broja građana, koristeći njihovo teško imovno stanje i prilike.

Policijski službenici Odjeljenja za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela Ministarstva unutrašnjih poslova RS su, postupajući po naredbi o pokretanju finansijske istrage Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, proveli finansijsku istragu za osumnjičenog i njemu povezanih osoba, a na okolnosti koju nepokretnu i pokretnu imovinu posjeduju i na koji način su je stekli.

Finansijska istraga utvrdila je nesrazmjer između zakonitih prihoda i imovine koju posjeduje Vujičić i njemu povezana lica, potvrđeno je danas iz MUPRS-a uz navođenje inicijala osumnjičenog.

Osnovni sud u Gradiški, javlja Fena, donio je zatim rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine -  "mercedes Benz“ tip „211“, godina proizvodnje 2005., i BMW“, tip „X6“, godina proizvodnje 2009.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak