'Zelenaši' oštetili veliki broj građana

Radiosarajevo.ba
'Zelenaši' oštetili veliki broj građana

 

Petorica uhapšenih u akciji "Sova“ osumnjičeni su da su od oktobra 2012. godine do aprila 2013. godine, davali novac na zajam, uz mjesečne visoke kamate i na taj način pribavljali nesrazmjernu imovinsku korist, a oštetili veći broj građana Banje Luke, Gradiške i Prijedora

Oni su uhapšeni jučer u zajedničkoj akciji Okružnog tužilaštva Banja Luka i CJB Banja Luka-Sektora kriminalističke policije.

Tužilac je u prethodnom periodu rukovodio i nadzirao sam tok istrage koja je rezultirala pretresima na više lokacija u Banja Luci, Prijedoru i Gradišci i hapšenjem osumnjičenih, potvrđeno je danas iz banjalučkog Okružnog tužilaštva. 

Nakon obavljene kriminalističke obrade, navodi Fena, tužilaštvu je dostavljen izvještaj protiv Siniše Milojevića (1972.) iz Banje Luke, Igora Bilbije (1977.) i Borisa Torbice (1977.) iz Prijedora, tePetra Lekića (1971.) i Milana Vujčića (1977.) iz Gradiške, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo. 

Oni su uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu provedeni na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak