Zdravko Grebo: Nadam se da je ovo početak 'bosanskog proljeća'

Radiosarajevo.ba
Zdravko Grebo: Nadam se da je ovo početak 'bosanskog proljeća'

Ugledni profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu dr. Zdravko Grebo izjavio je za Anadolu Agency (AA) kako prati dramatične događaje s protesta u Tuzli, ali i diljem Bosne i Hercegovine i da se nada je ovo početak ''bosanskog proljeća''.

Kako kaže, on bi volio da je ovo početak nečeg novog i velikog.

''Ono što nedostaje jeste koordinacija i jeste artikulisani cilj na jednom velikom, bitnom, državnom nivou za socijalne proteste, nedostaje onaj ko je spreman da preuzme vodstvo i odgovornost. Ali, da je ovo početak buđenja nekakve starinskim rječnikom kazano posne svijesti, jeste. Ono što nije sasvim ohrabrujuće, da je odziv u Banjoj Luci, Zenici, Mostaru, a pogotovo u Sarajevu, bijedan. Pa, makar kao podrška... Ovdje nema organizovanih grupa. Mislim da je voda baš došla do grla i da se nešto bitno mora desiti u narednih dva-tri mjeseca'', rekao je Grebo.

U Tuzli danas traju protesti radnika i građana tokom kojih je došlo do sukoba demonstranata i policije koji još uvijek traju. Protestima su se pridružili i građani Sarajeva, Zenice, Mostara, Bihaća, Kaknja i drugih bh. gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak