Zbog nereda u Širokom prijavljene još tri osobe

Radiosarajevo.ba
Zbog nereda u Širokom prijavljene još tri osobe

U sklopu nastavka istrage o događaju koji se 4. oktobra desio u Širokom Brijegu, policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg prijave protiv Z. H. (1990.), F. Dž. (1989.) i Z. G. (1986.), svi rođeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopćio je FUP, prenosi Onasa.

"Postoji osnov sumnje da je Z. H. metalnom stolicom napao policajca dok je obavljao poslove osiguranja, te metalnom šipkom oštetio dva policijska vozila, čime je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari", kaže se u saopćenju. Navodi se da, također, postoji osnov sumnje da je F. Dž. istog dana u neredima u Širokom Brijegu svojim aktivnostima učestvovao u sprječavanju policajaca u vršenju dužnosti.

"Također, postoji osnov sumnje da je Z. G. učestvovao u neredima u Širokom Brijegu, pri čemu je u tuči koristio drveni štap, te na taj način počinio krivično djelo učestvovanje u tuči", ističe se u saopćenju. Pomenute osobe policiji su dale iskaze, a svi predmeti su, uz službeni izvještaj, predani nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje. Do sada je nadležnom tužilaštvu ukupno prijavljeno 14 identifikovanih osoba, od čega Ministarstvu unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona šest i FUP-u osam, prenosi Onasa.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak