Završen sastanak u SDP-u, obratili se lideri opozicije iz RS

1
Radiosarajevo.ba

Opozicione stranke iz Republike Srpske (SDS, PDP i Lista za pravdu i red - Nebojša Vukanović) stigle su danas u centralu SDP-a u Sarajevu na sastanak na kojem je bilo govora o izboru delegata u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta BiH.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović kazao je kako će sve biti jasnije u srijedu.

"Razgovori su bili korektni i korisni. Treba učiniti sve da Milorad Dodik ne dobije četvrtog delegata u Domu naroda BiH. Razgovarano je o smanjenju akcija, reformulisanju pravosuđa. Ova historijska šansa se ne smije propustiti. Siguran sam da se neće desiti da Dodik u svojim rukama dobije kontrolni paket za blokade. Izborna korupcija je nažalost opet pobijedila. Ovo nije pitanje prokletih fotelja i beneficija, već rješavanje problema naroda poštujući ustavnu strukturu BiH, kazao je Borenović.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Lideri opozicije iz Republike Srpske došli na sastanak u SDP

Nebojša Vukanović obrušio se na međunarodnu zajednicu, tačnije OHR i visokog predstavnika Christiana Schmidta optužujući ih da su omogućili Dodiku brutalnu krađu izbora. 

"OHR je izvor zla. Drži nas u luđačkoj košulji jer im treba ovakva Bosna i Hercegovina, iz koje će svi pametni ljudi otići, a oni će ovdje skladištiti otpad", kazao je Vukanović. 

Podsjećamo, za srijedu je zakazana sjednica Narodne skupštine RS. Na tajnom glasanju bit će odlučeno kojih pet delegata će činiti Klub Srba u Domu naroda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak