Zatražena obdukcija tijela poginulog poštara

Radiosarajevo.ba
Zatražena obdukcija tijela poginulog poštara

Dežurna tužiteljka Okružnog tužilaštva Banja Luka Snježana Živković naredila je da se izvrši obdukcija beživotnog tijela poštara Draška Vidovića (1970.), koga je danas aktiviranjem eksplozivne naprave usmrtio Siniša Majkić (1989.) u prijedorskom naselju Donji Orlovci, zaseku Gornji Garevac. 

Prijedor: Bomba ubila poštara, napadač ranjen

Živković je naložila i da se preduzmu sve istražne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti ovog krivičnog djela, kao i potrebna vještačenja, izjavila je za Fenu glasnogovornica Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović. 

Poštara Draška Vidovića je danas oko 12.50 sati, u pokušaju razbojništva, presreo Siniša Majkić, uz prijetnju oružjem, dok je na motociklu raznosio penzije korisnicima koji je dobijaju putem Pošta RS. 

Majkić je aktiviranjem eksplozivne naprave usmrtio Vidovića, a i sam je zadobio povrede. 

Nakon toga je s otuđenom torbom, u kojoj se nalazio novac, počeo da bježi, ali je nedugo zatim sustignut od strane policijskih službenika i lišen slobode. 

Glasnogovornica banjalučkog Okružnog tužilaštva je potvrdila da je Majkić, nakon hapšenja, prevežen u prijedorsku bolnicu i bit će ispitan kada se za to stvore uvjeti.

Protiv njega će biti donesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak