Zašto vlasti puštaju da gori Bosna i Hercegovina?

Radiosarajevo.ba
Zašto vlasti puštaju da gori Bosna i Hercegovina?

Naša stranka najoštrije osuđuje izostanak adekvatnih reakcija državnih organa u gašenju požara koji već sedmicama nekontrolisano gore po Bosni i Hercegovini, ugrožavajući ljudske živote i nanoseći neprocjenjivu materijalnu štetu. 
"Lideri se već mjesecima bave konstrukcijama i rekonstrukcijama vlasti, a požari prijete da uzmu živote naših građanki i građana i nanose nenadoknadiv gubitak našim prirodnim resursima."

"Ovaj slučaj možda i najbolje pokazuje da su interesi države i stanovništva potpuno van fokusa sadašnje vlasti koja se već mjesecima bavi sama sobom i da im je borba za jednu ili dvije fotelje važnija od spašavanja života i gašenja požara." izjavio je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke. 

Za Našu stranku, kako je saopćeno, nema sumnje da je neodgovornost i nespobnosti vlasti osnovni krivac za uzrokovanje materijalne štete koja već sada uveliko prevazilazi vrijednost nedostajuće tehničke opreme za gašenje šumskih požara.

Stoga u ovoj stranci smatraju da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović moraju podnijeti ostavke zbog štete koju su svojom neodgovornošću ili nesposobnošću nanijeli državi BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak