Zašto šute nevladine organizacije?

Radiosarajevo.ba
Zašto šute nevladine organizacije?

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) pokreće serijal javnih debata o aktuelnom stanju i perspektivama razvoja civilnog (građanskog) društva u Bosni i Hercegovini. 
 
Cilj ove inicijative je podizanje svijesti svih aktera civilnog društva o nužnosti uspostavljanja kritičkog mišljenja unutar svojih redova i neophodnosti podnošenja računa javnosti o sopstvenom angažmanu u uspostavljanju civilnog (građanskog) društva u BiH. 
 
Ovom inicijativom se otvara novi prostor u kojem će svi ključni akteri civilnog društva, predstavnici nevladinih organizacija, akademske zajednice, političari, novinari, predstavnici vjerskih institucija, stranih i međunarodnih organizacija, intelektualci i drugi poslanici javne riječi voditi otvoren i (samo)kritički dijalog o ključnim pitanjima položaja i uloge civilnog društva u BiH. 
 
Prva javna debata naslovljena „Zašto šuti nevladin sektor?“ je u Sarajevu, 10. jula, a organizator najavljuje održavanje debata i u drugim bh gradovima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak