'Zašto je pomisao na hrvatski entitet opasna za BiH?'

Radiosarajevo.ba
'Zašto je pomisao na hrvatski entitet opasna za BiH?'

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ocijenio je da je glavni problem u tome što neko sumnja da bi Hrvati blokirali BiH ako bi imali federalnu jedinicu sa hrvatskom većinom.
Govoreći o rekonstrukciji vlasti na svim nivoima u BiH, Ljubić je rekao da ne može garatovati da će se to desiti prije jeseni

"Zašto je i sama pomisao da Hrvati imaju entitet sa hrvatskom većinom opasna za BiH, a normalno da Srbi i Bošnjaci imaju po jedan entitet sa svojom većinom, te da vlast jednako dijele u Brčko distriktu, gdje Hrvati ponovo nisu ravnopravni", zapitao je Ljubić.

Govoreći o implementaciji odluke "Sejdić-Finci", Ljubić je za sarajevsko Oslobođenje rekao da je SDA od početka podržavala principe na kojima je formiran dogovor stranaka iz FBiH.

"To što su sada protiv takvih rješenja, mogu shvatiti kao politički oportunizam u njihovom sučeljavanju sa dojučerašnjem partnerima iz  platforme", rekao je Ljubić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak