Zaposlenica Ministarstva pravde BiH uhapšena zbog trgovine kokainom?

Radiosarajevo.ba
Zaposlenica Ministarstva pravde BiH uhapšena zbog trgovine kokainom?

U medijima je objavljena kratka vijest: “Postupajući po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici SIPA-e, u utorak, 24. 9. 2013. izvršili su pretres privatnog stambenog objekta na području Sarajeva, te slobode lišili D. D. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. KZ FBiH neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U saopćenju SIPA-e se, piše Oslobođenje, navodilo: "Prilikom izvršenog pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina bijele, praškaste materije koja svojim mirisom i izgledom asocira na opojnu drogu kokain.”

Nakon što je redakcija Dana dobila informaciju da se radi o zaposlenici Ministarstva pravde BiH, kontaktirali su SIPA-u gdje je rečeno da ne mogu dati više informacija od onoga što su naveli u saopćenju. U Ministarstu pravde BiH tvrdili su da "ne raspolažu informacijama” da je njihova zaposlenica privođena.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak