Zapečaćeno 111 objekata, otkriveno 107 neprijavljenih radnika

Fena
Zapečaćeno 111 objekata, otkriveno 107 neprijavljenih radnika
Porezna uprava Federacije BiH je 2. juna izvršila ukupno 256 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji pružaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne djelatnosti.

U  toku ovih aktivnosti  inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su  107  neprijavljenih radnika, 78 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 113 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja.

Zapečaćeno je 111 objekata i zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 381.250 KM.  

Porezna uprava FBiH, kako navode u saopćenju,  nastavit će aktivnosti istim intenzitetom na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima. 

Porezna uprava FBiH, također,  poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba,  putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i  putem besplatnog poziva 080 020 333.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak