Zakazan nastavak 76. sjednice, otkazan Kolegij Vlade

Radiosarajevo.ba
Zakazan nastavak 76. sjednice, otkazan Kolegij Vlade


Dopremijer Federacije BiH Jerko Ivanković Lijanović uputio je obavijest da će nastavak 76. sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine biti održana sutra (16.aprila) u 10 sati u Sarajevu.

Pismenu obavijest o održavanju sutrašnjeg nastavka 76. sjednice Vlade FBiH dopremijer Jerko Ivanković Lijanović uputio je sekretarki Vlade FBiH Editi Kalajdžić, navodeći da o nastavku sjednice Sekretarijat Vlade treba da obavijesti članove Vlade FBiH i odgovarajuće službe Vlade FBiH.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je u izjavi za Fenu prokomentarisao najavu sutrašnje sjednice koju je sazvao dopremijer:  „Jerko Ivanković Lijanović, nažalost, nastavlja  kršenje zakona i Ustava FBiH. To je nastavak politike koju osmišljavaju i provode stranke koje ne čine parlamentarnu većinu, a čiji ministri unatoč tome uporno sjede u Vladi FBiH i tako ismijavaju elementarne demokratske norme i postulate“, izjavio je Nikšić.

Federalni premijer kaže kako, kao što je i ranije u više navrata istakao, nema drugog načina da se ova situacija razriješi, osim da pravosudne institucije reagiraju, onemoguće i kazne takvo djelovanje. 

Ovakvo ponašanje odavno je prešlo svaku granicu dobrog ukusa i  vrijeme je da se okonča. Posebno želim naglasiti da je za sutra ujutro bio zakazan sastanak Kolegija Vlade na kojem smo trebali usaglasiti daljnje funkcioniranje i rad Vlade FBiH, ali sam nakon ovog poteza dopremijera odlučio sastanak otkazati, jer je Ivanković Lijanović ovakvim potezom još jednom dokazao da ne želi bilo kakav dogovor“, rekao je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak