Zagrebačka firma kupila hotel 'Neum'

Radiosarajevo.ba
Zagrebačka firma kupila hotel 'Neum'

 

Agencija za privatizaciju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za nekoliko dana potpisuje ugovor za prodaju hotela "Neum" u vlasništvu firme HTP Neum s kupcem iz Zagreba, potvrdio je Ismet Čampara, zamjenik direktora Agencije za privatizaciju HNK.

Kako je navedeno u tenderu za prodaju hotela "Neum", ponuđena cijena za državni kapital ne može biti niža od četiri miliona KM, a od investitora će se tražiti ulaganje u adaptaciju, rekonstrukciju i modernizaciju zgrade hotela, za tri godine, od minimalno 15 miliona KM. Za ponuđene investicije kupac je dužan osigurati novčanu bankarsku garanciju u iznosu od deset posto od ponuđenih investicija.

Hotel "Neum", piše portal Avaza, je inače stopostotni državni kapital, čija je vrijednost procijenjena na iznos od 13.462.889 KM, površine od 24.699 kvadratnih metara i ima 83 uposlenika.

„U decembru 2012. objavili smo tender za prodaju koji je zatvoren prije 15 dana. Prispjele su dvije ponude, jedna iz Zagreba, a druga iz Tuzle. Odabran je kupac iz Zagreba. O vrijednosti ponude u ovom momentu ne mogu govoriti, to će biti poznato na potpisivanju ugovora“, kaže Čampara.

Direktor Agencije za privatizaciju HNK dalje navodi da će kupac zadržati svih 83 radnika i zaposliti 40 novih, a uložit će 21 milion KM u obnovu ovog objekta.

U 2011. godini HTP Neum imao je prihod od oko 3,3 miliona KM, a dobit je iznosila nešto više od 76.000 KM, dok je na polugodištu u 2012. prihod bio oko milion KM i gubitak od 223.000 KM.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak