Za portal privatnog medija 50.000 KM

Radiosarajevo.ba
Za portal privatnog medija 50.000 KM


Skandalima i nepravilnostima u doniranju novca privatnim medijima u Republici Srpskoj nikada kraja.

Na sjednici od 29. juna ove godine Vlada Republike Srpske na čelu sa Aleksandrom Džombićem odlučila je da listu Press (privatni medij iz Srbije) donira čak 25.000 eura (skoro pa 50.000 KM) – za izradu portala!

Odlukom Vlada RS dala je „saglasnost na Plan utroška sredstava sa pozicije subvencija javnim medijima, u iznosu od 50.000 KM, za period 01. Januara - 30.juni 2011. godine u svrhu podrške Projektu dizajniranje i instaliranje samostalnog web portala dnevnih novina Press“. Za realizaciju odluke zadužen je Generalni sekretarijat Vlade RS i Ministarstvo finansija.

Ova vijest ne zanima druge relevantne medije u Republici Srpskoj, jer upravo i oni žive na isti način: masno javnim novcem naplaćuju svoje poltronstvo i odanost režimu Milorada Dodika.

Oglašavaju se tek slobodni portali i njihovi autori i saradnici.

„E sad, volio bih da mi neko iz te branše odgovori na pitanje kakav to portal treba da bude da bi koštao 25.000 evra. Volio bih i da mi neko objasni logiku prema kojoj vlada jedne države daje novac njenih građana privatnom preduzeću u drugoj državi da ono napravi sebi web portal. I ukoliko imamo u vidu činjenicu da je riječ o jednom mediju koji se bavi i politikom u Srpskoj, onda je jasno čiju stranu će taj medij zauzimati, kao i čije interese će promovisati. Ovakvo ponašanje vlade, medija, opozicije – najrječitije svjedoči o potpunoj hipokriziji, bezidejnosti, učmalosti i moralnom posrnuću u kojem se nalazimo. Neka nam je Gospod Bog na pomoći“, napisao je bloger i kolumnista Milko Grmuša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak