Za 12 mjeseci autoputem od Sarajeva do Zenice

Radiosarajevo.ba


Danas je u Zenici potpisan ugovor o Fazi II izgradnje Tunela Vijenac.
Ovaj Tunel, dužine skoro tri kilometra je najduži tunel u Bosni i Hercegovini i bit će jedan od najmodernijih i najopremljenijih tunela u regionu, a ujedno i predstavlja jedan od trenutno najzahtjevnijih objekata na Koridoru Vc.

Kako je saopćeno iz JP Autoceste FBiH, ugovor su potpisali direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensad Karić, direktor Euroasfalta d.o.o. Sarajevo Hamed Ramić, direktor ŽGP d.d. Sarajevo Asim Nanić, te Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija kao supotpisnik ugovora.
Potpisivanju su prisustvovali i premijer FBiH Nermin Nikšić i premijer ZDK Fikret Plevljak.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, čime će u funkciji biti cjelokupna dionica Drivuša – Kakanj, odnosno bit će završen autoput od Sarajeva do Zenice.
   
Nakon evaluacije pristiglih ponuda za izgradnju tunela 1. mart (faza II) izabran je BH Konzorcij kojeg čine: Euroasfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo. Kriteriji tendera su bili određeni na način da je omogućen ravnopravan tretman domaćih kompanija. Vrijednost radova faze II iznosi 47,73 miliona KM.
Faza II podrazumijeva izgradnju: hidroizolacije, odvodnje, sekundarne podgrade, kolovozne konstrukcije i elektroinstalacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak