Oštra reakcija Vukanovića: Narod ne treba vjerovati svojim očima, već samo MUP-u RS

2
Radiosarajevo.ba
Oštra reakcija Vukanovića: Narod ne treba vjerovati svojim očima, već samo MUP-u RS

Policijska uprava Doboj reagirala je saopćenjem na tekst Nebojše Vukanovića (SDS), koji je na svom portalu napisao tekst pod naslovom "Otkud uniformisani policajac na partijskom sastanku SNSD-a u Doboju". 

Iz PU Doboj su naglasili da se "na objavljenoj fotografiji jasno se vidi da lice sa fotografije nije u uniformi MUP-a RS".

"Ovom prilikom pozivamo Nebojšu Vukanovića da demantuje navode iz teksta, te da prestane sa dezinformacijama i lažima kojima nastoji narušiti ugled policijskih službenika. PU Doboj neće dozvoliti da netačni navodi i manipulacije pojedinaca utiču na rad policijskih službenika", navodi se u saopćenju PU Doboj.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba, kontaktirala je Vukanovića, s obzirom na to da je očito da se na fotografiji koju je objavio na svom portalu zaista u uniformi MUP-a RS.

"Na fotografiji se nalazi Mario Cakalin, policajac iz Doboja, i jasno se vidi da je on u uniformi Policije Republike Srpske, sa jasno vidljivim činom i obilježjima MUP-a RS. Očito da umjesto provođenja istrage o zloupotrebi, jer policijski službenici ne smiju da se bave politikom, čelnici Policije RS pokušavaju da stave glavu u pijesak, kao noj, i izjave da ne trebamo vjerovati svojim očima već njima. Nevjerovatno saopštenje portparola i MUP-a RS, i ono samo pokazuje da policajac na sastanku SNSD-a nije slučajno već ga je tamo neko poslao, i ovo je najbolji primjer zloupotrebe policije jer ministar Dragan Lukač pokušava da Policiju RS pretvori u crvenu partijsku miliciju SNSD-a", kazao je Nebojša Vukanović za Radiosarajevo.ba

Podsjetimo, Vukanović je objavom na svom portalu izazvao dosta bure jučer na prostoru BiH. On je podvukao da prema njegovim saznanjima -  "sastanku u GO SNSD Doboj ispod slike Milorada Dodika i Obrena Petrovića prisustvovao je pripadnik PU Doboj, a postavlja se pitanje kakve je instrukcije i zadatke dobio na partijskom sastanku vladajuće stranke, ili bolje reći sekte? Da li da zastrašuje i vrši pritisak na građane koji nisu pristalice papaka i izdajnika Borisa Jerinića i Obrena Petrovića, ili da „zažmuri“ na oko i ne primijeti njihov kriminal i izborne zloupotrebe?", napisao je, između ostalog, Nebojša Vukanović.

Kompletan tekst i fotografije možete pročitati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak