Vuk i Herak do kraja sedmice u BiH?

Radiosarajevo.ba
Vuk i Herak do kraja sedmice u BiH?

Večeras u 20 sati ističe rok za žalbu odbrane Edina Vuka i Anela Heraka, osumnjičenih za ubistvo Amara Mistrića, na odluku Vijeća Županijskog suda u Splitu o ekstradiciji.

Kako je FTV-u rekla Herakova odvjetnica Mila Muslim, odbrana neće uložiti žalbu zbog toga što su se osumnjičeni nakon hapšenja izjasnili da se ne protive izručenju.

Odluka Vijeća postaje pravomoćna i ide na potvrđivanje u hrvatsko Ministarstvo pravosuđa koje treba donijeti odluku o izručenju. Tako da bi Vuk i Herak do kraja sedmice mogli biti izručeni našoj zemlji.

Dvadesetdvogodišnjaci Edin Vuk i Anel Herak uhapšeni su 16. augusta u Omišu, i to nakon što su u policijskoj stanici pokušali dobiti informacije o prijavi boravišta u Hrvatskoj.

Dan poslije, Županijski sud u Splitu odredio im je 40-dnevni ekstradicijski pritvor.

Brutalno ubistvo 23-godišnjeg konobara Amara Mistrića dogodilo se 13. augusta. Na njega su pucali pred brojnim svjedocima u kafiću "Ocho Rios" u Sarajevu, nakon što ih je zbog isteka radnog vremena odbio uslužiti pićem.

rtvfbih.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak