Vrijeme tokom sedmice: Sunčano uz naoblaku

Radiosarajevo.ba
Vrijeme tokom sedmice: Sunčano uz naoblaku
Danas se očekuje većinom sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Više oblačnosti moguće je u istočnim i centralnim područjima.

U Bosni će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno s jakim udarima vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni celzija, na jugu od 15 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak prijepodne očekuje se pretežno sunčano. U drugoj polovini dana moguć je umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Puhat će slab do umjeren vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznositi će uglavnom između devet i 14 stepeni celzija, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 27 i 32 stepena, na jugu do 32 do 35 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini vrijeme prijepodne pretežno će biti sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, Krajini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U planinskim područjima rijetko može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15 stepeni na jugu od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će se većinom između 30 i 35 stepeni.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 17. do 23, a novo pogoršanje od 23. do 26. jula. Na jugu naše zemlje očekuje se sunčano i stabilno vrijeme od 10. do 25. ovog mjeseca.

U periodu od 15. do 18. prognozira se pad temperatura. U većem dijelu Bosne vrijednosti minimalnih temperatura zraka kretat će se od devet do 14, a na jugu naše zemlje od 14 do 19 stepeni. U istom periodu maksimalne temperature u Bosni dostizat će vrijednosti do 25, a u Hercegovini do 30 °C.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 18. do 26. jula u Bosni se očekuju od 15 do 20, a u Hercegovini 19 do 24, dok se maksimalne temperature zraka u Bosni prognoziraju do 35, a na jugu do 38 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak