Vrijeme je da BiH pokaže odgovornost

Radiosarajevo.ba
Vrijeme je da BiH pokaže odgovornost

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini (PIK) pozvali su danas nadležne organe u našoj zemlji da postignu dogovor u vezi s promjenama izbornog sistema Grada Mostara u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH. 

Planirano je da se općinski izbori objave u maju tako da ostaje svega nekoliko dana da se dogovori cjelokupna izborna legislativa da bi Centralna izborna komisija mogla objaviti izbore u Mostaru u isto vrijeme kao i u ostalim dijelovima zemlje, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH. 

„Svjesni smo neuspjeha političkih lidera u pronalaženju rješenja do sada, kao i činjenice da je pokrenut politički proces na lokalnom nivou. Apeliramo na političke lidere da izbjegnu huškačku retoriku i da se uključe u konstruktivni dijalog radi  postizanja dogovora o kompromisnom rješenju“, naglašavaju ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira. 

Upravni odbor je naglasio da je ovo prilika da institucije i stranke pokažu odgovornost za otvorena pitanja u Bosni i Hercegovini, objavila je Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak