Vozači, opreznije: Na putevima magla, odroni, snijeg…

Radiosarajevo.ba
Vozači, opreznije: Na putevima magla, odroni, snijeg…

U većem dijelu Bosne i Hercegovine ovoga jutra  vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. BIHAMK upozorava na moguće odrone na dionicama kroz usjeke, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

KANTON SARAJEVO: Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa). bog rekonstrukcije  i izgradnje Južne longitudinale  u ulici Zagrebačka  izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. bog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulici Hasana  Kikića, a danas, u vremenu od 08 do 24 sata zbog izvođenja neophodnih radova zabranjuje se saobraćaj u krajnjoj lijevoj traci (u dozvoljenom smijeru kretanja) u ulici Hiseta, na raskrsnici sa ulicom Safeta Mujića.

Izdvaja se dionica Novi Travnik-Bugojno preko Rostova gdje je vidljivost mjestimično smanjena na manje od 50 metara. Na dionicama Priluka-Glamoć-Mlinište i Ripač-Vrtoče mjestimično ima snijega na kolovozu. Apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa; posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4
Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).
M-14.1  
Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće) zbog deminerskih radova dolazi do kraćih obustava saobraćaja od 08 do 16 sati.
 M-16
Bugojno-Kupres-u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m. 
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
M-17 
Zenica-Žepče u mjestu Želeće zbog sanacije mosta saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
M-18
Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m). 
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI:
R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf zbog radova na sanaciji odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.
R-462 Gradačac-Ormanica, u mjestu Lukavac Donji u toku je sanacija klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak