Vozači oprez: Upozorenja za maglu i odrone

Radiosarajevo.ba
Vozači oprez: Upozorenja za maglu i odrone

U većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajamo šire područje Teslića, Prijedora, Zenice, Maglaja i Doboja, te dijelove Kantona Sarajevo i pravce uz rijeku Drinu.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, a izdvojeni su putevi Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce i Jezero-Jajce-Vinac. Dežurne ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napomena da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim  prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak