Vozači, oprez: I danas povećana opasnost od odrona

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: I danas povećana opasnost od odrona

U višim planinskim predjelima Bosne upozorava se na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu.

"Posebno izdvajamo putne pravce Glamoč - Mlinište, Jablanica - Posušje (dionica Risovac - Blidinje), Trnovo - Foča (preko Rogoja), Han Pijesak - Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko - Tjentište i Pale - Jahorina. U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenu od 7 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno - Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak