Vozači kaminona iz BiH se oprostili od kolege koji je poginuo u tunelu Vranduk: ‘Omera više nema’

0
Radiosarajevo.ba
Vozači kaminona iz BiH se oprostili od kolege koji je poginuo u tunelu Vranduk: ‘Omera više nema’

Na Facebook grupi Teretnjaci vozači kamiona iz Bosne i Hercegovine oprostili su se od Omera koji je poginuo u tunelu Vranduk kod Zenice na magistralnom putu M-17.

Saobraćajna nesreća se dogodila u srijedu, 11. septembra. U nastavku prenosimo objavu jednog od Omerovih kolega u cijelosti:

"Vranduk je dokasno iza ponoći svjedočio još jednom ugašenom životu našeg kolege Omera. Onaj huk kroz tunel, topao zrak koji je neobjašnjivom reputacijom nanosio miris jeseni i odjek betonskih ploča tunelskog trotoara po kojoj hodaju inspektori i vještaci, lede krv u žilama.

Ljubitelji umjetnosti, evo gdje izaći: Večeras otvaranje izložbe Fikreta Libovca "Pred granapom"

Poneki uzvik, kako se ovaj čovjek zvao, probudi u meni sve slike, vraćajući film, gdje smo se taj dan mogli sresti. Koplja se lome, al’ slika Omera za volanom u glavi postoji.

Memorisao sam je kao da sam znao da će biti posljednja. I ne mogu se sjetiti da li je to bio Lukavac, Doboj ili Maglaj ali znam da je u mojoj glavi Omer za volanom.

Eh, da jeste k’o što nije. Omera našeg više nema… zašto ovo sve ovako pišem? Često polemišemo vodimo rasprave za sve sporedne stvari u životu, kao kolege i braća.

Sinoć sam bio očevidac, da je svaki vozač koji je bio na licu mjesta plakao i suze nije krio, jer Omera niko tada nije okarakterisao samo kao poznanika, već kao brata. Čak šta više mislim da je svako sebe u njemu vidio.

Ljudi, volimo se i poštujmo. Ma kakav vakat bio i težak život današnji, koji je prepun iskušenja i nedoumica. Prekratko je ovo sve da bismo vrijeme gubili na gluposti i rasprave. Za život nema 'undo'. Lahka ti crna zemlja, Omere", napisao je Omerov kolega na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak