Vozači budite oprezni: Gužve na graničnim prijelazima u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vozači budite oprezni: Gužve na graničnim prijelazima u BiH

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Doljani duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

U toku su radovi na izgradnji novog graničnog prelaza Osoje, zbog čega su duge kolone vozila koje od Posušja idu prema ovom graničnom prelazu, upozorili su u iz BIHAMK-a.

Stoga vozače savjetuju da koriste GP Gorica. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Razred koji je obilježio kulturnu scenu: Zavirite na pop-up online izložbu "35 ŠPU Sarajevo"

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika. Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

"Zbog izrazito toplog vremena molimo vozače da tokom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam. Ukoliko putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tokom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju, posebno motocikliste, da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise", naveli su iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno - Kamensko, Jablanica - Prozor, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak