Vogošća: U saobraćajnoj nesreći povrijeđene dvije osobe

Radiosarajevo.ba
Vogošća: U saobraćajnoj nesreći povrijeđene dvije osobe

 Na raskrsnici ulica Jošanička i Akifa Ef. Biserovića, općina Vogošća, jučer oko 22.30 dogodila se saobraćajna nezgoda. 

Tom prilikom vozilo "vw golf II", registarskih oznaka K62-0-317, kojim je upravljao D.A. (1989.) iz Vogošće, skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i potom udarilo i oborilo pješakinju G.A. (1995.) iz Vogošće i pješakinju F.A. (1994.) iz Vogošće, nakon čega se vratilo na kolovoz i udarilo u vozilo "renault clio", registarskih oznaka K34-A-349, kojim je upravljao H.A. iz Vogošće

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrede glave, opasne po život, zadobila je pješakinja G.A. koja je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju, dok je pješak F.A. zadobila frakturu podlaktice desne ruke i nakon ukazane ljekarske pomoći otpuštena je na kućno liječenje. 

Vozači H.A. i D.A. zadobili su lakše tjelesne povrede, ljekarska pomoć im je ukazana u KCU Sarajevo, nakon čega su upućeni na kućno liječenje. 

O ovome je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama koje su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke, . 

Po usmenoj naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, policijski službenici Odsjeka za saobraćajne istrage jutros u 04.00 sati lišili su slobode D.A., nakon čega je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, javlja Fena

URUČENO 538 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne poslove kontrole saobraćaja, uručili su 538 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 74 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih vozila, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak