Vlasti odlučno protiv Torabija: Ne dolazi u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Vlasti odlučno protiv Torabija: Ne dolazi u Sarajevo

13:30 Torabi definitivno ne dolazi u Sarajevo. Čim je saznao za fetvu, odlučio je da neće doći, kazao je njegov menadžer.

Ili je nova kantonalna vlast pametnija i ljudskija ili je u pitanju (ne)postojanje deala – kako bilo – Meki Torabi će izgleda ove godine ostati bez posla u sarajevskoj Zetri, a Sarajevska pivara će ubilježiti pad prodaje flaširane vode BH2O.

Prvo je kantonalni ministar zdravstva u Sarajevu Zlatko Vuković marokanskog iscjelitelja otvoreno nazvao prevarantom i kazao da njegove seanse nemaju nikakve veze sa medicinom i zdravstvenim djelovanjem.

Prošle godine je, podsjetimo, premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio marokanskog čudotvorca, koji energiju prima od nekih kornjačolikih bića sa nepoznatih planeta.

Prošle godine vrh Islamske zajednice nije imao jasnog stava, a ove godine je donešena konkretna i jasna fetva koja poručuje vjernicima da je odlazak Torabiju – grijeh!

Prošle godine su vlasti uglavnom šutjele, a ove godine se Vlada Kantona Sarajevo na sjednici pozabavila ovim poslovno-magijskim problemom.

Vlada je upozorila da Torabi neće moći održavati seanse u Zetri ako nema dozvole ministarstva zdravstva, unutrašnjih poslova i saobraćaja.

Torabijev menadžer Asad Sabo kaže da se (ne)postojanjem dozvola treba pozabaviti preduzeće ZOI 84, koje upravlja Zetrom. Ovo je preduzeće, podsjetimo, javno preduzeće, pa se tako može reći da na Torabiju ustvari zarađuje i sama država!

Menadžer kaže da ne zna hoće li sutra, u subotu, biti seansi, jer sve ostaje na ZOI 84.

„Torabiju ništa nisam rekao o ovim dešavanjima. On ništa ne zna o tome. Bojim se da će se, ako čuje da je bila sjednica Vlade, predomisliti i odustati od dolaska u Sarajevo“, kaže Sabo.

Podsjetimo, ulazak na Torabijeve seanse se naplaćuje, a ovaj čarobnjak navodno energizira vodu. U sklopu posjete seansi moguće je kupiti samo jednu vodu BH2O, koju proizvodi Sarajevska pivara. Navodno zaradu od vode i ulaznica dijele Sabo, Torabi, proizvođač i ZOI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak