Vlada SAD-a obećala pomoć područjima pogođenim poplavama

1
Radiosarajevo.ba
Vlada SAD-a obećala pomoć područjima pogođenim poplavama

Obilne padavine tokom noći s četvrtka na petak prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini. Najteže pogođena područja su Jablanica, Kiseljak, Fojnica i Vareš. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini je izrazila saučešće porodicama žrtava razornih poplava i spremnost za pružanje konkretne pomoći pogođenim područjima.

"U ime američkog naroda, Vlada SAD izražava iskreno saučešće svim ljudima u zajednicama koje su pogođene ovom razornom katastrofom. Pratimo situaciju i u stalnoj smo komunikaciji sa našim partnerima u bh. vlastima kako bismo procijenili na koji način možemo pružiti podršku naporima za sanaciju posljedica.

USAIDBIH, putem Ureda za humanitarnu pomoć, blisko koordinira sa partnerskim službama za pružanje pomoći u pogođenim područjima kako bi procijenili štetu i utvrdili potrebe", stoji u objavi Ambasade SAD u BiH.

Pokažite humanost: Pomozi.ba otvara punktove za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Najnovije informacije o poplavama možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak