Vlada RS-a će predložiti entitetski zakon o JMB-u

Radiosarajevo.ba
Vlada RS-a će predložiti entitetski zakon o JMB-u


Premijerka RS-a Željka Cvijanović najavila je danas da će Vlada predložiti entitetski zakon o jedinstvenom matičnom broju, nakon što takav zakon danas nije prihvaćen na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, javlja Fena.

„Vlada RS-a će, prisiljena situacijom nakon odbijanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju po hitnom postupku, donijeti zaključak da RS treba da ide sa sopstvenom izradom ovog zakona koji će uputiti Narodnoj skupštini RS-a“, kazala je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ona je dodala da je ovo još jedna od situacija koje su se dešavale i ranije na nivou BiH, da se ne radi na realizaciji praktičnih potreba građana, što ne bi smjelo da se dešava.

„Ne može nijedan organ vlasti da ne donosi odluke ili rješenja i na taj način čini život običnog građanina nepodnošljivim ili otežanim“, navela je Cvijanović.

Nakon dva ponovljena glasanja, danas je Prijedlog zakona o jedinstvenom matičnom broju u Predstavničkom domu odbijen s 15 glasova „za“ i 18 „protiv".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak