Vlada HNK: Potvrđeno 13 smrtno stradalih, tri tijela jučer su po dva puta prijavljena

1
Radiosarajevo.ba

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka, na jutrošnjoj konferenciji za medije istaknuo je kako je u jučerašnjim katastrofalnim poplavama, odronima i klizištima službeno smrtno stradalo 13 osoba.

"Jučer se spominjala brojka od 16 osoba, koju smo i mi iznosili, međutim dogodilo se da su tri tijela dva puta prijavljena od različitih službi, tako da je sada ta brojka korigirana na 13.

Od toga je jedna osoba stradala na području Konjica, odnosno Buturović polja, dok je 12 osoba smrtno stradalo u Jablanici. Od njih 12 identificirano je njih 11. Za jednu osobu se još uvijek ne zna ko je, te se pretpostavlja da je stanovnik Jablanice", kazao je Juka.

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

Za sada se traga za deset osoba

"Službeno, brojke o nestalima jučer su poprimile velike razmjere što nije neoečivano, budući da je stanje haotično. U Konjicu se trenutno traga za 4 osobe koje su prijavljene kao osobe u kojima se ne može ući u trag, a u Jabnici je riječ o 6 osoba, s obzirom da se pretpostavlja lokacija u kojima ima 6 zatrpanih tijela ta kojima se traga. U ovom trenutku se razgrće mulj, nanosi stijena i kamenja. Ne želimo izlaziti s podacima preuranjeno. Tih šest osoba se vodi kao nestalo."

Žena i dječak koji su prevezeni u Mostar su stabilno

"Raduje me izvjestiti da je majka koja je nažalost jučer izgubila svoju nerođenu bebu stabilno. Nije još uvijek izvan životne opasnosti, ali su nas izvijestili da je stabilno i nalazi se na liječenju u KB "Dr. Safet Mujić" u Mostaru", jednako kao i dječak koji je izvučen EUFOR-ovim helikopterom koji je u potpuno stabilnom stanju i izvan životne opasnosti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak