Vlada FBiH o privatizaciji Šipada i Hidrogradnje

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH o privatizaciji Šipada i Hidrogradnje

Vlada će raspravljati o Prijedlogu mišljenja vezano za stav Agencije za privatizaciju u FBiH o pitanju zahtjeva za obeštećenje Energopetrola d.d. Sarajevo, Prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju Programa i kriterija raspodjele sredstava kapitalnih transfera utvrđenih budžetom FBiH za 2011. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja te Prijedlogu odluke o operativnom provođenju Okvira za naknade i preseljenje na koridoru Vc 8. 

Bit će raspravljano i o Prijedlogu odluke o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transfer pojedincima – za pomoć u liječenju boraca - branitelja" utvrđenog budžetom FBiH.

Vlada će razmatrati i Prijedlog odluke o načinu, odnosno metodu privatizacije državnog kapitala u preduzećima: HIDROGRADNJA d.d. Sarajevo, "Šipad Export – Import" d.d. Sarajevo, Unis te ENERGOPETROL d.d. Sarajevo.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo te  Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo za razrješenje direktora Društva kao i Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "Hidrogradnja" d.d. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora Društva.

Vlada će odlučiti i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo o razrješenju direktora društva, Prijedlogu odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti direktora društva, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo za razrješenje izvršnog direktora Društva za proizvodnju i transport gasa te Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva "BH-Gas" d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršioca dužnosti izvršnog direktora Društva za proizvodnju i transport gasa.

Ministri će odlučiti i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za jednog člana Nadzornog odbora "Energopetrol" d.d. Sarajevo ispred državnog kapitala, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za četiri člana Nadzornog odbora iste kompanije te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na prijedlog za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije za tri člana Nadzornog odbora IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak