Vlada FBiH danas o požarištima u Jablanici

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH danas o požarištima u Jablanici

Na dnevnom redu sjednice Vlade FBiH koja se danas održava u Sarajevu je informacija o požarima na području Općine Jablanica i o saopćenju Instituta za zaštitu od požara i eksplozija (INZA).

Vlada FBiH treba razmatrati i prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za izbor dva člana Upravnog odbora kompanije 'Elektroprijenos Bosne i Hercegovine' d.d. Banja Luka iz Federacije Bosne i Hercegovine, kao i prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za izbor dva člana Upravnog odbora 'Elektroprijenosa BiH' iz FBiH, te prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za provođenje postupka izbora kandidata dva člana kompanije 'Elektroprijenos BiH' iz FBiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog amandmana Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli novčanih sredstava iz pasivnog podbilansa na osnovu iračkog duga.

Vlada FBiH treba razmatrati i Nacrt zakona o dopuni Zakona o Komisiji za vrijednosne papire, te Nacrt autentičnog tumačenja odredbi člana 5. Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Među 56 tačaka dnevnog reda je i Program javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine 2013.-2015. i Nacrt strategije reforme penzijskog sistema u Federaciji BiH.

Vlada FBiH treba razmatrati i informacije: o implementaciji razvojnih projekata u FBiH u 2012. godini, zatim o vanjskom i unutrašnjem dugu Federacije BiH na dan 31. decembra 2012., kao i o stanju projekta LOT 3A i LOT 3B Sarajevske obilaznice.

Na dnevnom redu među ostalim je i prijedlog rješenja o formiranju radne grupe za pripremu teksta nacrta budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak