Vlada danas o dokapitalizaciji privrednih društava

Radiosarajevo.ba
Vlada danas o dokapitalizaciji privrednih društava

U Sarajevu danas zasjeda Vlada Federacije BiH, a na dnevnom redu su prednacrt zakona o ličnom imenu, kao i nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH.

Vlada se na ovoj osmoj sjednici treba izjasniti i o nacrtima zakona o izmjeni Zakona o visini stope zatezne kamate na neizmirena dugovanja, zatim o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama Federacije BiH, kao i o nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom servisu radio-televizije Federacije BiH.

Također, Vlada će razmatrati nacrte zakona o izmjenama Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, te nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave.

Na dnevnom redu sjednice Vlade među 66 tačaka je i analiza stanja i pravci daljeg razvoja namjenske industrije u Federaciji BiH.

Planirano je između ostalog razmatranje prijedloga odluke o pokretanju postupka dokapitalizacije u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom iz oblasti namjenske industrije za iznos sredstava dodjeljenih iz pasivnog podbilansa u 2010. i 2011. godini, te prijedloga odluke o izmjeni i dopuni Odluke o pripremi i izgradnji HE Vranduk 23 MW, na rijeci Bosni, kao i prijedloga odluke o izmjeni i dopuni Odluke o davanju saglasnosti za pristupanje postupku dodjele Koncesije za izgradnju HE Vranduk 23 MW, na rijeci Bosni.

Vlada treba razmatrati i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o proglašenju javnog interesa i pristupanju pripremi i izgradnji prioritetnih elektroenergetskih objekata u Federaciji BiH, kao i izvještaj o procesu privatizacije IP "Krivaja"d.o.o Zavidovići sa pregledom trenutnog stanja  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak