Vitez: Za zločin nad djecom niko nije odgovarao

Radiosarajevo.ba
Vitez: Za zločin nad djecom niko nije odgovarao


Vitežani danas obilježavaju još jednu tužnu, 19. po redu obljetnicu stradanja osmero djece u naselju Podgradina tijekom proteklog rata.

Razorna moć granate vidjela se po tome što su roditelji svoju djecu prepoznavali po odjeći i obući. Video snimak tog stravičnog događaja, zbog brutalnosti, nije htjela objaviti nijedna inozemna TV mreža, a u Vitezu je bio stacioniran i BBC

 Tog dana oko 20 sati i 45 minuta doletjela je navođena granata s položaja Armije RBiH, kalibra 120 mm, i pala dva metra od 14-ero djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece, a troje je preminulo u bolnici. Ostalih šestero djece je ranjeno.

Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata i predstavnici izvršno-političke vlasti će položiti vijence i upaliti svijeće. Cvijeće će položiti i predstavnici ekipa koje sudjeluju na košarkaškom turniru u Vitezu, a koji se igra u znak na osmero poginule djece.

U 18,00 sati na spomen obilježju "Osmica" bit će služene sveta misa za poginulu djecu, a Vitežani se uvijek s tugom sjećaju dana kada je od samo jedne minobacačke granate, ispaljene s položaja Armije RBiH, u naselju Podgradina poginulo osmero djece: Sanja Garić (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.).

 Za ovaj teški zločin nad nedužnom djecom do danas nitko nije procesuiran, niti je odgovarao, podsjetila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak