Visoko obrazovanje, odnosno korupcija

Radiosarajevo.ba
Visoko obrazovanje, odnosno korupcija

Transparency International BiH (TIBiH) i Fondacija Friedrich Naumann organizirali su u srijedu u Sarajevu konferenciju "Integritet visokog obrazovanja u BiH".
 
Cilj konferencije je konkretizacija ne samo problema koji koče napredak sistema visokog obrazovanja već i koraka koje institucije poduzimaju ili će poduzeti radi njihovog otklanjanja.
 
"Konferencija je početak aktivnosti TI-a koje će biti fokusirane na probleme u visokom obrazovanju i prilika da razmotrimo trenutnu situaciju u ovoj oblasti", izjavio je novinarima direktor TIBiH Srđan Blagovčanin.
 
Jednim od osnovnih problema Blagovčanin smatra prisustvo korupcije u sistemu visokog obrazovanja.
 
"Ovo je i najava većeg angažmana civilnog društva u rješavanju ove pojave, a kroz različite planove i programe", dodao je Blagovčanin.
 
Zadovoljan je, kaže, spremnošću institucija da se uključe u cijeli proces podizanja integriteta visokog obrazovanja.
 
Na konferenciji će učestvovati predstavnici agencija za unapređenje visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u BiH, entitetskih i kantonalnih ministarstava, rektorata univerziteta, entitetskih inspekcija, OSCE-a i WUS Austria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak