Vijenac i svijeće za ubijene franjevce

Radiosarajevo.ba
Vijenac i svijeće za ubijene franjevce

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, danas je ispred križa na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu položen vijenac te zapaljene svijeće.

Vijenac su položili i svijeće zapalili općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Vinko Topić, vicepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" fra Miljenko Stojić te Pero Kožul, predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća, javlja Fena.

„Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk proglasilo je Općinsko vijeće Širokog Brijega 23. veljače 2012. godine, Prema odluci o proglašenju, institucije na području općine Široki Brijeg dužne su 7. veljače svoje radno vrijeme prilagoditi programu obilježavanja obljetnice komunističkog ubojstva 66 franjevaca“, priopćeno je iz širokobriješke Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak