Vijeće za štampu: Mija Martina Barbarić zloupotrijebila je slobodu govora

Radiosarajevo.ba
Vijeće za štampu: Mija Martina Barbarić zloupotrijebila je slobodu govora

 "Ovaj slučaj je eklatantni primjer zloupotrebe slobode govora. Ovdje se radi o veličanju totalitarnih ideologija, što predstavlja govor mržnje", glasi reakcija Vijeća za štampu BiH na upit redakcije portala Radiosarajevo.ba da prokomentiraju istup državne službenice Mije Martine Barbarić na njenom Facebook profilu. 

"Veoma je bitna činjenica da je osoba koja je na svome Facebook profilu ispisala karakterističan pozdrav jedne od pomenutih ideologija, državna službenicaMinistarstva turizma i okoliša Vlade Federacije BiH. Tim činom prekršila je norme ponašanja državnih službenika, a naročito da u vršenju svojih poslova državni službenik ne smije dozvoliti da njegov privatni interes dođe u sukob s javnim interesom, kao i da je državni službenik dužan voditi računa da ponašanjem na javnome mjestu i istupanjem u javnosti ne umanji lični ugled, ugled institucije ipovjerenje građana u državnu službu", glasi stav Vijeća za štampu BiH dostavljen redaciji portala Radiosarajevo.ba.

Vezano

Službenica Vlade FBiH Mija Martina Barbarić: Za dom spremni!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak